FOK! Wat een weer: bewolkt, daarna zon

Bewolkt met vooral in het midden en zuiden van het land af en toe wat regen of motregen. In het noorden breekt later in de middag de zon af en toe door. In de avond breiden de opklaringen zich geleidelijk verder zuidwaarts uit. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De noordoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

In de nacht naar zaterdag is het op de meeste plaatsen onbewolkt, al komen er in het zuidoosten nog enkele wolkenvelden voor. Het blijft droog. De minimumtemperatuur ligt rond +1°C, in het noordoosten rond of net onder het vriespunt. De noordoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied mogelijk krachtig, 6 Bft.

Zaterdag overdag is het zonnig en droog maar in het zuiden komen er nog steeds enkele wolkenvelden voor. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind is oost tot noordoost en is matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Bft, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Omgeving Zaandam (Foto: Charged)
De Zaan in volle glorie. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.