Politiebus door brand zwaar beschadigd; man opgepakt

Een Mercedesbus van de politie Amsterdam is maandag zwaar beschadigd geraakt door brand. Het vermoeden bestaat dat er sprake is van brandstichting. Heeft u nog niet met de politie gesproken en was u getuige ten tijde van het ontstaan van de brand of heeft u beeldmateriaal hiervan, neem dan contact op met de politie.

De brand ontstond rond 18.00 uur op het Stationsplein op de oude taxistandplaats nabij het Centraal Station. Getracht is om de brand ter hoogte van het rechter voorwiel met een brandblusser te blussen. Dit lukte niet, omdat ook het motorcompartiment in brand stond. De brandweer heeft de brand geblust.

Het vermoeden bestaat dat er sprake is van brandstichting. Op het moment van het ontstaan van de brand was de politieauto niet in beeld bij cameratoezicht (CCTR). Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Update 14:17 uur
De politie heeft in de loop van de ochtend een 33-jarige man aangehouden op verdenking van het opzettelijk in brand steken van de politiebus  De man, die geen vaste woon- en of verblijfplaats heeft, sprak vanochtend op het Stationsplein agenten aan over de brandende politiebus van gisteren.

Hij liet de agenten weten dat hij de brand had veroorzaakt omdat hij hulp nodig had. De man had zoveel ‘daderinformatie’ dat hij op grond hiervan is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Afbeelding: Politie
Afbeelding: Politie