Komend weekend geen betaald voetbal in Noord-Brabant

Alle duels in het betaald voetbal die dit weekeinde in Noord-Brabant gespeeld zouden worden, gaan niet door. Dat is dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie van de Brabantse burgemeesters Jack Mikkers (Den Bosch), Theo Weterings (Tilburg) en John Jorritsma (Eindhoven).

Daardoor gaan de wedstrijden Willem II - Heerenveen, PSV - FC Emmen en RKC Waalwijk - FC Groningen niet door. In de Keuken Kampioen Divisie zou TOP Oss thuis spelen tegen FC Den Bosch. Het is nog niet bekend wanneer de duels worden ingehaald.

PSV heeft begrip voor het besluit om alle grote sportevenementen in Noord-Brabant vanwege de uitbraak van het coronavirus voorlopig niet door te laten gaan. "Wij conformeren ons aan het besluit dat door de specialisten is genomen", stelt de Eindhovense voetbalclub, die zaterdag een thuiswedstrijd tegen FC Emmen zou spelen.

De burgemeesters hebben geen besluit genomen over het amateurvoetbal, omdat daar geen tribunes vol toeschouwers zijn, zoals bij het profvoetbal. Als de KNVB tot de conclusie komt dat het amateurvoetbal niet door kan gaan, "zouden wij dat ondersteunen", geven de burgemeesters aan.