Eerste GP-zege Moto2-coureur Nagashima in Qatar, Bendsneyder 11e

Op het Qatarese Losail International Circuit is na de Moto3 ook het seizoen in de Moto2 begonnen. De Grand Prix van Qatar leverde een mooie race op, die pas in de laatste ronde beslist werd.

De race begon met Joe Roberts, Luca Marini en Enea Bastianini op front row en Bo Bendsneyder op de vijfde plek. Bij de start was het Marini die de leiding nam, voor Bastianini en de sterk vertrokken Jorge Martin, terwijl Bendsneyder het moeilijker had en vijf plekken inleverde. Halverwege de race was er nog niet veel veranderd: Marini reed nog altijd op kop, met Roberts en Martin achter zich aan en Bendsneyder op de twaalfde plek.

In de tweede helft viel Martin flink terug en nam Lorenzo Baldassarri de derde plek over, terwijl Bendsneyder nog twee plekken inleverde. Met nog vijf ronden te gaan nam Roberts dan de leiding over, verder leek het wat de winst betreft te gaan tussen hem, Baldassarri, Marini, Bastianini, Jorge Navarro en Tetsuta Nagashima. Marini viel weg uit die groep, terwijl Remy Gardner het gat naar de kopgroep juist dicht begon te rijden.

Met een aangesloten Gardner begonnen de eerste zes aan de slotronde, met Nagashima op kop. De Japanner sloeg een gat en kwam zowaar bijna solo over de finish voor zijn allereerste GP-zege, Baldassarri en Bastianini completeerden het podium en de teruggezakte Marini eindigde zelfs kermend van de pijn op het asfalt. Bendsneyder herstelde zich nog iets en finishte als elfde.