Price te sterk voor Van Gerwen tijdens finale Players Championship 6

Michael van Gerwen moet nog even wachten op zijn eerste titel van het seizoen. Gerwyn Price versloeg zijn Nederlandse rivaal in de finale van Players Championship 6. Het werd 8-7. 

De Vlijmenaar werd flink getest op weg naar de eindstrijd. Na ruime zeges op Joe Murnan (6-0) en Rowby-John Rodriguez (6-2), werd Gary Anderson met 6-4 verslagen. Ook Cristo Reyes bood goed partij bij de laatste zestien. Van Gerwen won deze partij met 6-5 dankzij een gemiddelde van bijna 107 én een negendarter. James Wade bleek in de kwartfinale geen probleem en werd met 6-2 opzij gezet. Tegen Krzysztof Ratajski in de halve eindstrijd ontsnapte Mighty Mike aan uitschakeling. Ratajski mocht de laatste leg beginnen, maar kon dat voordeel niet verzilveren. Van Gerwen trok met 7-6 aan het langste eind.

Ook in de finale verliep het moeizaam voor de dertigjarige Brabander. Na een vroege voorsprong was het Price die het initiatief overnam. Met vier sterke legs kwam The Iceman 4-1 voor. Evn later stond het 7-4 voor de ex-rugbyer. Van Gerwen kende echter een knappe opleving en met twee elfdarters en een vijftiendarter werd de achterstand gerepareerd. De nummer één van de wereld mocht de beslissende leg beginnen, maar met een 94 finish ging de eindzege alsnog naar Price.

Jermaine Wattimena was de enige andere Nederlander die de laatste zestien wist te halen. De Gelderlander verloor in deze ronde met 6-3 van Ian White. Danny Noppert en Vincent van der Meer kwamen tot de derde ronde. Volgende week is de opening van de Euro Tour. Het eerste evenement is het Belgium Darts Championship. Van Gerwen, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan, Dirk van Duijvenbode, Ron Meulenkamp, Martijn Kleermaker, Danny Noppert en Delk Tenelkes doen mee namens Nederland. 

Players Championship 6 - Achtste finales
Michael van Gerwen 6-5 Cristo Reyes
James Wade 6-2 Ricky Evans
Peter Wright 6-3 Adrian Lewis
Krzysztof Ratajski 6-4 Devon Petersen
Ian White 6-3 Jermaine Wattimena
Stephen Bunting 6-2 Simon Whitlock
Gerwyn Price 6-4 Jamie Hughes
Steve Beaton 6-3 Daryl Gurney

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-2 James Wade
Krzysztof Ratajski 6-2 Peter Wright
Stephen Bunting 6-4 Ian White
Gerwyn Price 6-4 Steve Beaton

Halve finales
Michael van Gerwen 7-6 Krzysztof Ratajski
Gerwyn Price 7-3 Stephen Bunting

Finale
Gerwyn Price 8-7 Michael van Gerwen