Verkleedfeestoptochten afgelast

Het is bar en boos buiten. Niet dat de echte FOK!'ker zich daar druk om maakt, bikkels als wij zolderbewoners zijn, maar in het zuiden van het land is het een heel ander verhaal. Daar zijn zaterdagmiddag namelijk een aantal praal-optochten gepland in het kader van het jaarlijks terugkomend  verkleedfeest.

De stad Eindhoven heeft de optocht inmiddels al afgelast en ook andere dorpen en steden hebben besloten dat de windstoten en regen sterker zijn dan het alcoholpromilage in de gemiddelde verkleedfeestvierder.

Lees ook: FOK! Wat een weer: regen, gevolgd door meer regen

Diana Woei van Weerplaza vermoedt dat sommige praalwagens de windsnelheiden van soms wel zeventig tot tachtig kilometer per uur niet aan zullen kunnen. De wind kan ook nogal eens verraderlijk zijn, aldus Woei. "Iets waar carnavalsoptochten [sic] en carnavalsvierders [sic] rekening mee moeten houden", zich duidelijk nog niet bewust zijnde van het kwetsende karakter van het woord carnaval.

Zondag wordt het nóg slechter, met een verwachte Code Geel die staat voor flinke regen en harde windstoten. "Ik zou tegen de carnavalsvierders [sic] zeggen: trek een regenpak aan. En hopelijk houden de praalwagens het", aldus de altijd sympathieke Woei.

De verkleedfeestoptochten van maandag en dinsdag zullen overigens een stuk minder last krijgen van de wind.