Gidsland Amerika normaliseert polyamorie

Het land van Trump en 'wokeness' is deze week opgeschrikt door een droppel, of een echttriade of hoe je een stel bestaande uit 3 personen ook wilt noemen in een Amerikaanse versie van het programma huizenjacht, 'House Hunters'. Het land waar de drie-eenheid Vader, Zoon en Heilige Geest nog steeds grote invloed heeft in de gedachtepolitiek biedt zo ook de ruimte van een andere vorm van drie en één zijn.

Nederland was de eerste om het homohuwelijk te legaliseren, Amerika is pas recent gevolgd, maar dit vormt de opening van een discussie over het formaliseren van relaties die uit meer dan twee personen bestaan, hoewel een lid van de desbetreffende triade benadrukt dat hun verbond puur ceremonieel is. De reacties op Twitter waren in ieder geval verdeeld, voorvechters van de regenboogcoalitie waren zeer te spreken over deze representatie op televisie, maar er werd ook de vraag gesteld hoe je zo'n samenlevingscontract nu in een huis in de praktijk brengt.

Aangezien Amsterdam nooit lang achterblijft in dit vaarwater zal het niet lang duren voordat woningdelen daar weer een nieuwe invulling krijgt na het strengere veranderde vergunningstelsel vorig jaar.