FOK! Wat een weer: depressies maken de dienst uit

Welkom!

Dat viel gisteren best nog mee, het zag er een stuk vriendelijker uit dan dat ik eergisteren gedacht had. Er trok een behoorlijk groot opklaringsgebied over het land, en zodoende heeft op veel plekken de zon even geschenen. Toch bleven er nog wel wat wolkenvelden over. Deze wolkenvelden zaten echter op grotere hoogte, zodat het allemaal er wat lichter uit zag dan de afgelopen week. Ook het kwik deed goed mee. Plaatselijk kwam het in de zon tot boven de 10 graden. Wel nam de wind toe.

De windtoename hangt samen met een eerste storing. En er volgen er nog een hele reeks. In de loop van de avond ging het vanuit het westen regenen. De minima liggen rond de 7 graden.

Vanochtend trekt de regen weg naar Duitsland, maar de volgende storingen bereiken ons alweer snel. In het zuiden gaat het om wat meer aanhoudende regen. Ik denk dat dat alleen in Zuid-Limburg gaat gebeuren. Elders in het land gaat het meer om buien. Dus dan is het ook af en toe droog. In de loop van de middag zou het in het westen nog even op kunnen klaren. In de avond volgen dan nieuwe buien.  Bij dit alles wordt het rond de 8 graden en er staat een matige zuidelijke wind. In de avond neemt de wind weer toe.

De hele week blijft het wisselend weer met weinig zon en hoge maxima. Koning winter is nog steeds niet van plan om een aanval op ons land voor te bereiden. 

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Kerk in Tallinn (Foto: qltel)
Deze kerk in Tallinn zal er ongetwijfeld nog staan. Archieffoto van qltel. 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.