Wisselvallige Bertens naar derde ronde Australian Open

Kiki Bertens heeft de derde ronde bereikt op de Australian Open. De 28-jarige Nederlandse speelde wisselvallig, maar toch wist ze in twee sets te winnen van de Australische Arina Rodionova. Door de zege evenaarde ze haar beste prestatie in de Australian Open. In 2018 wist Bertens ook de derde ronde te bereiken.

Bertens keek snel in de eerste tegen een 2-0 achterstand aan. Na die achterstand won de Nederlandse vervolgens vijf games op rij en zou uiteindelijk de set met 6-3 winnen. In de tweede set kwam de nummer tien van de wereld op een 2-0 voorsprong, maar zag Rodionova terugkomen in de set. Daarna ging het gelijk op waarbij Bertens in de twaalfde game de beslissende break plaatste.

"Ik speelde zo wisselvallig. Het ging zo vaak mis in het begin, dat ik begon te twijfelen. Misschien waren het de zenuwen. Ik wist dat het een goede loting was om de derde ronde te halen", gaf Bertens na afloop aan.

In de derde ronde neemt de 28-jarige Bertens het op tegen Zarina Diyas. De Kazachse was in haar tweede ronde in drie sets te sterk voor de Russische Anna Blinkova.