FOK! Wat een weer: af en toe regen

Het is bewolkt en er valt af en toe regen of motregen. In de loop van de nacht wordt het droog en klaart het met uitzondering van het noordwesten op. Met een minimumtemperatuur van ongeveer 10°C is het zeer zacht. De zuid- tot zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig, aan de kust, boven het IJsselmeer en in het Waddengebied stormachtig, 8 Bft. Daarbij komen er in het noordwestelijk kustgebied nog zware windstoten voor van 75 tot 90 km/uur. In de loop van de nacht neemt de wind geleidelijk af.

Overdag schijnt op veel plaatsen de zon, alleen in het noordwesten komen er wolkenvelden voor. Vanaf het einde van de ochtend trekt er een gebied met bewolking en regen van west naar oost over het land. Later in de middag en in de avond wordt het van het westen uit weer droog en klaart het breed op. Het is wederom erg zacht met een maximumtemperatuur van ongeveer 12°C. De wind is zuid tot zuidwest en matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In de loop van de middag draait de wind naar het westen en neemt af naar matig, langs de kust vrij krachtig.

In de nacht naar donderdag is het helder en zijn er brede opklaringen. Pas aan het einde van de nacht kan er in het zuiden van het land een enkele mistbank ontstaan. De minimumtemperaturen variëren van 2°C in het zuidoosten tot 5°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, langs de kust vrij krachtig.

Donderdag overdag is het droog en zijn er perioden met zon. Wel kan er in de loop van de dag sluierbewolking overdrijven. De maximumtemperatuur ligt tussen 9°C in het noorden tot ca. 11°C in het zuiden van het land. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig, in de avond mogelijk krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Gisteren was er harde wind en hoog water en dus ging de Oosterscheldekering dicht.  (Foto: Scherpschutter)
Gisteren was er harde wind en hoog water en dus ging de Oosterscheldekering dicht. (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.