Politie zoekt getuigen mishandeling en poging beroving in Haarlem

Donderdagavond omstreeks 18.55 uur is een IJmuidenaar mishandeld door twee mannen in de Ter Spijtstraat in Haarlem. De twee mannen wilden de IJmuidenaar mogelijk beroven.

De IJmuidenaar werd door het tweetal onder andere bedreigd met een mes en werd gedwongen om achter in zijn auto te gaan zitten. Hij probeerde weg te komen en werd tijdens zijn vlucht door een van de twee daders geslagen en geschopt. Desondanks wist hij toch weg te komen en riep hij de hulp in van een bestuurder van een zilverkleurige auto die aan kwam rijden. Deze automobilist stopte, waardoor de verdachte die achter de IJmuidenaar aan zat, wegrende. Het geschrokken slachtoffer belde aan bij een woning aan de Kleverlaan en werd opgevangen door de bewoners, waarna de politie werd gebeld.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien hebben donderdagavond in de Ter Spijtstraat of de directe omgeving van de Kleverlaan, dat te maken kan hebben met bovenstaand incident. De politie zou ook heel graag de automobilist willen spreken, die stopte voor het slachtoffer.

Van de twee daders is het volgende signalement bekend: Dader 1 is tussen de 20 en 30 jaar oud, heeft een donkere huidskleur en droeg een donkere gewatteerde jas van glimmende stof en een schoudertasje. Dader  is ook tussen de 20 en 30 jaar oud, heeft ook een donkere huidskleur en heeft donker kort krullend haar.

De politie is op zoek naar getuigen, met name de bestuurder van de zilverkleurige auto die stopte voor het slachtoffer. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.