Artiestenduo stort te pletter in Carré

Tijdens een voorstelling van het Wereldkerstcircus in Carré in Amsterdam zijn twee artiesten van grote hoogte naar beneden gevallen. De show is per direct geannuleerd. Het voorval gebeurde rond 18.50 uur. Volgens de politie is het duo van 10 meter hoogte gevallen. Meerdere ambulances en een traumateam zijn daarom opgeroepen naar Carré.

Sky Angels
Het Wereldkerstcircus meldt dat er iets gebeurd is tijdens de act 'Sky Angels'. 'De brandweer en medische assistentie zijn aanwezig in de zaal, uit voorzorg zijn de mensen naar buiten gestuurd.' Een van de artiesten lag volgens een ooggetuige bewusteloos op de vloer. Volgens hem hingen ze aan elkaar toen het gebeurde. 'De mannelijke acrobaat hing met zijn mond aan een bit, de vrouwelijke artiest hing aan de man. Ze vielen boven op elkaar', meldt hij.

Het gaat om een man en een vrouw van het circusduo 'Sky Angels'. 'Op enig moment vielen beide artiesten tegelijk naar beneden. Ze vielen op elkaar. De vrouwelijke artiest lag onderop', aldus de toeschouwer. 'Iedereen schrok heel erg. Het duurde in mijn beleving zo'n 10 tot 15 seconden voordat mensen van de organisatie er naartoe kwamen rennen.' Op enig moment is de mannelijke artiest weggevoerd, de vrouw bleef echter minutenlang op de vloer liggen.

Schermen
'Ze leek nog wel te ademen, maar het hele publiek, inclusief kinderen, heeft dat nog minuten kunnen zien. Daarna werden er schermen omheen geplaatst.' De show werd kort daarop afgeblazen. 'Iedereen is rustig naar buiten begeleid. Sommige ouders met kleine kinderen waren toen al vertrokken.'

Uitverkocht
Carré was vanavond uitverkocht. Het publiek is inmiddels naar buiten geleid. De straat is intussen ruim afgezet, om ruimte te geven aan de ambulance. In het theater wordt er drie keer per dag een kerstshow gegeven: om 12 uur, 16 uur en 20 uur. De woordvoerder van Carré kan nog geen commentaar geven.

Monte Carlo
De artiesten van Sky Angels hebben hun show al in meerdere grote circussen opgevoerd. Zo stonden ze eerder in het circus van Monte Carlo.