Fallon Sherrock slaat BDO WK over

Met nog vier dagen te gaan heeft Fallon Sherrock zich afgemeld voor het wereldkampioenschap darts van de BDO (British Darts Organisation). Het toernooi start zaterdag en zij stond in de openingssessie geprogrammeerd. 

Sherrok was als vierde geplaatst op het BDO WK. Ze zou spelen tegen Corrine Hammond. De Engelse dartster schreef geschiedenis op het PDC WK (Professional Darts Corporation) doordat ze als eerste vrouw een wedstrijd wist te winnen. Ze versloeg Ted Evetts en daarna Mensur Suljovic. In de derde ronde werd ze uiteindelijk door Chris Dobey verslagen. 

Ze laat via haar management weten niet meer mee te willen doen aan het BDO WK. In de overweging om niet mee te doen wordt gezegd dat meerdere factoren hebben meegespeeld, waaronder de veranderingen die maandag bekend zijn geworden. Wegens tegenvallende ticketverkoop is het prijzengeld gehalveerd.

Sherrock kan zich nu in alle rust voorbereiden op de Qualifying School van de PDC. De Q-School staat van 16 tot en met 19 januari op het programma. Daar gaat ze proberen om een tourkaart te bemachtigen.