Gezette man overvalt supermarkt, verliest buit tijdens vlucht

Donderdag, op Tweede Kerstdag, werd de caissière van een supermarkt aan het Ganzerikplein in Rotterdam Schiebroek bedreigd door een man met een mes. Hij eiste geld. Er raakte niemand gewond, maar de schrik zit er goed in. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Het was rond 18.00 uur, de supermarkt was nog open, toen er een man in het zwart gekleed op de kassa afrende. Hij bedreigde de caissière met een mes, tikte ermee op de kassa en vroeg om geld. De medewerkster deed de kassa open en rende uit angst weg. Een collega riep door de intercom dat er een overval was, waarop de man snel naar het geld greep en de winkel uitrende. Onderweg naar buiten verloor hij het geld en verdween in de richting van de Peppelweg.

De blanke man sprak gebrekkig Nederlands, heeft een vol postuur en is rond de 1.70 meter. Hij was in het zwart gekleed met een capuchon op. Hij droeg een soort bivakmuts of doek voor zijn gezicht met gaten in de kleur rood/roze. Hij vluchtte in de richting van de Peppelweg.

De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844, 0880-7000 voor Meld Misdaad anoniem of om het tipformulier in te vullen.