Europese Green Deal wordt woensdag aan het Europees Parlement gepresenteerd

De EP-leden debatteren woensdag vanaf 14.00 uur tijdens een buitengewone plenaire vergadering over de "Europese Green Deal" die van de EU het eerste klimaatneutrale continent moet maken.

Naar verwachting presenteert de Europese Commissie de "Europese Green Deal" op woensdag 11 december, waarna het Europees Parlement hierover in debat gaat met Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en uitvoerend vicevoorzitter verantwoordelijk voor de Europese Green Deal, Frans Timmermans.

De Europese Green Deal zal zich concentreren op de strijd tegen klimaatverandering en andere milieudoelstellingen op het gebied van vervoer, energie, luchtverontreiniging, landbouw, circulaire economie en biodiversiteit.

Het Commissievoorstel zal zeer waarschijnlijk tevens een tijdspad aangeven voor de toekomstige plannen. Het Parlement eist dat de CO2 uitstoot in de EU al in 2030 met 55% verminderd moet zijn dat de Europese Unie in 2050 klimaatneutraal is. Voor het realiseren van deze doelstellingen is een ambitieuze EU-langetermijnbegroting voor 2021-2027 dringend noodzakelijk.