Opnieuw aanhoudingen voor steekincident in Rotterdamse bus

Opnieuw zijn er twee aanhoudingen voor het steekincident dat donderdag 17 oktober plaatsvond in bus 70 in Rotterdam-Charlois. Het gaat om twee 17-jarige jongens uit Rotterdam. Eerder werden hier al acht jongeren voor opgepakt.

Op de avond van donderdag 17 oktober vonden op de Slinge, Asterlo en Schere diverse vechtpartijen plaats. Daarbij werd ook gestoken. Op de Diepenhorst werd een jongen met een steekwond aangetroffen. Later meldde een andere jongen zichzelf met een steekwond bij een ziekenhuis.

Op 12 en 19 november werden in totaal al acht aanhoudingen verricht. Van deze groep zit nog één verdachte vast, een 17-jarige Rotterdammer. Daarnaast is ook een 16-jarige Rotterdammer aangehouden die eerder werd opgepakt voor betrokkenheid bij een steekpartij aan de Montessoriweg. Hij wordt nu ook aangemerkt als verdachte voor het steekincident in bus 70. Op 12 november is door de jeugdraadkamer besloten zijn hechtenis met 30 dagen te verlengen.

In Charlois en IJsselmonde zijn twee jeugdgroepen actief, die regelmatig de confrontatie met elkaar aangaan. Daarbij schuwen ze geweld niet. Het zijn allemaal jongens in de leeftijd van ongeveer 13 tot en met 20 jaar. Deze groepen zijn goed in beeld bij gemeente en politie.