Pro-Piet activist krijgt poederbrief

Tinus Koops strijdt al jaren voor het behoud van Zwarte Piet. Helaas wordt dit door de antipietenbrigade niet in dank afgenomen. Regelmatig heeft hij dus te maken met intimidaties en bedreigingen. Gisteren werd er weer een nieuw dieptepunt bereikt door de bezorging van een poederbrief op zijn huisadres in Utrecht. 

De politie heeft de brief voor onderzoek meegenomen. Het poeder had agressief op de huid moeten reageren maar blijkt gelukkig inert te zijn; dat wil zoveel zeggen dat de stof niet of nauwelijks reageert op andere chemicaliën. Verder onderzoek wordt nog gedaan. De politie heeft aangifte van de bedreiging opgenomen en neemt de zaak hoog op.

Het is nog onbekend waar de dreiging vandaan komt; de envelop droeg het stempel van het verzameldepot in Nieuwegein, dus kan hij zo'n beetje uit half Nederland afkomstig zijn, aldus Tinus. Tinus: "Het was een envelop met naam, adres, en aan de binnenkant een zakje dat zo geplakt was dat als je de envelop openmaakte, ook het zakje automatisch openscheurde."

Tinus vertelt aan FOK! dat hij zelf niet zo onder de indruk is, maar dat zijn vriendin wel geschrokken is: "Die vond het allemaal wat minder."

De bewuste envelop zonder adres (Foto: FOK!)
De bewuste envelop (zonder adres) (Foto: FOK!)