Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 46

Het is de week van de streamingdiensten, en dat lekt door naar de bioscoop. Je kunt al sinds vorige week al The Report zien, een Amazon Prime Video-film die zijn debuut maakt in de bioscoop, en deze week, dezelfde week waarin Disney+ officieel is gelanceerd, gaat de Netflix-film The Irishman, de nieuwe van Martin Scorsese, in première.

Je hoeft voor deze films natuurlijk niet naar de bioscoop; The Irishman en The Report zijn respectievelijk vanaf 27 en 29 november te zien op de streamingdiensten, maar het is natuurlijk wel leuker in de bioscoop. Maar als je die tijd (en dat geld) liever in iets anders steekt, check dan ook de andere nieuwe releases van deze week nog even. Met maar liefst tien nieuwe releases (en geen van allen zijn remakes of vervolgfilms!) is er voldoende te kiezen.

The Irishman

The Irishman is de nieuwste film van Academy Award-winnaar Martin Scorsese (The Wolf of Wallstreet, Goodfellas). De film centreert zich rondom één van de grootste onopgeloste zaken uit de 20e eeuw van de Amerikaanse geschiedenis: de verdwijning van Jimmy Hoffa.

Le Mans ‘66

Academy Award-winnaars Matt Damon en Christian Bale schitteren in Le Mans ‘66, gebaseerd op het merkwaardige waargebeurde verhaal van Ford tegen Ferarri. De visionaire Amerikaanse auto ontwerper Carroll Shelby (Damon) en de onverschrokken Britse coureur Ken Miles (Bale) gaan samen het gevecht aan tegen een bedrijfsfusie, de wetten van de natuur en hun eigen persoonlijke demonen om een revolutionaire raceauto voor de Ford Motor Company te bouwen en het op te nemen tegen de dominante raceauto's van Enzo Ferrari in op de ‘24 uur van Le Mans’ in Frankrijk in 1966.

Judy

Renée Zellweger is de legendarische Judy Garland. Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist Judy in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen die in Amerika zijn achtergebleven. Judy leeft al sinds dat ze een kindster was op medicijnen en drank. Er zijn mensen die van haar proberen te profiteren wanneer zij in de war is en juist simpelweg gelukkig wil zijn met haar gezin en haar eigen keuzes wil maken. Ondersteund door de bekende liedjes, waaronder ‘Somewhere Over the Rainbow’, vertolkt Renée op indrukwekkende wijze de rol van deze grootsheid en laat zien hoe fragiel en kwetsbaar Judy Garland heeft geleefd.

Sorry We Missed You

Sorry We Missed You is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm winnaar Ken Loach (I, Daniel Blake). De film vertelt een eerlijk en ontroerend verhaal, over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland.

Brittany Runs a Marathon

De 27-jarige Brittany Forgler (Jillian Bell) is een grappige, sympathieke New Yorker die meer feest dan slaapt. Maar na een bezoek aan de dokter krijgt Brittany een reeks diagnoses; verhoogde hartslag, hoge bloeddruk … de lijst gaat maar door. Er zit niks anders op dan een gezonder leven te gaan leiden. Brittany geeft hardlopen een kans en al snel heeft ze de smaak te pakken. Ze heeft eindelijk een doel gekregen in haar leven, maar is dit wel het juiste pad?

Western Stars

Met Western Stars, het eerste studioalbum van Springsteen in vijf jaar, slaat de legendarische singer-songwriter een nieuwe weg in, waarbij hij echter zijn roots niet vergeet. De documentaire behandelt de thema's liefde en verlies, eenzaamheid, familie en de onverbiddelijk voortschrijdende tijd. De film roept het beeld op van het Amerikaanse Westen - zowel het mythische Westen als de harde werkelijkheid - en vertelt met archiefbeelden, muziek en Springsteen’s persoonlijke bespiegelingen het verhaal van Western Stars.

An Ocean Story

Vervuiling, overbevissing en klimaatverandering; de leefbaarheid van onze oceanen staat onder grote druk - moeten wij vrezen voor haar voortbestaan? Sander Van Weert, filmmaker, Nanne van Hoytema, mariene bioloog en Thomas van Thiel, oprichter van By the Ocean We Unite, gaan in deze inspirerende, maar confronterende documentaire naar de World Ocean Summit 2018 in Mexico. Zij spraken met politieke wereldleiders, klimaat- en oceaan wetenschappers en topmensen uit het bedrijfsleven. Ook bezochten zij lokale initiatieven en helden die zich inzetten voor het voortbestaan van de mangroven, stranden en koralen. Wie neemt de verantwoordelijkheid? Duik mee in de blauwe wereld op zoek naar uitdagingen, oplossingen en hoop!

Ring of Dreams

Ring of Dreams van Willem Baptist geeft een ontroerend en bij vlagen komisch kijkje achter de schermen van showworstelen in Nederland, waar jongens en meiden vechten voor hun dromen, en proberen te ontsnappen aan hun dagelijks leven.

The Best of Dorien B

Dorien heeft alles om gelukkig te zijn: een succesvolle man, twee schattige kinderen en een dierenartsenpraktijk vol kleine huisdieren. Maar wanneer ze haar ouders betrapt op jarenlang overspel en haar man wel erg close blijkt te zijn met een collega, begint ze te twijfelen. Een telefoontje met slecht nieuws is de druppel. Ze voelt zich verloren, kan bij niemand terecht. Dorien evalueert haar leven, is dit het dan? The Best of Dorien B. is een dramatische komedie over een vrouw die zichzelf tussen alle gekte door herontdekt.

Bekijk de trailer op Vimeo.

Thunderdome Never Dies

Stap in de wereld van Thunderdome. De film vertelt het verhaal over het iconische verleden, de comeback in 2017 én de toekomst van het legendarische feest. Verhalen van de oprichters Duncan Stutterheim, Irfan van Ewijk (van ID&T) en Sander Groet (Mysteryland) of dj’s als The Prophet, DJ Promo, DJ Dano, Da Mouth of Madness en Gizmo zorgen voor een exclusieve blik binnen Thunderdome. Laat je meeslepen in het diepe verleden van de gabbers door de vette beelden van de vroegere feesten. Lukt het Thunderdome om zichzelf opnieuw uit te vinden met een nieuwe generatie ravers? Ga op een trip down memory lane met Thunderdome Never Dies en kijk uit naar de toekomst met de pioniers van toen en de nieuwe gezichten van nu.

Niet alle titels draaien in alle bioscopen, dus check vooral ook de kleinere theaters voor de speeltijden.