Groenwegen verlengt contract t/m 2023 bij Jumbo-Visma en is zegekoning van 2019

Dylan Groenewegen heeft zijn contract bij Jumbo-Visma verlengd met vier jaar. De Nederlandse topsprinter ligt nu tot en met 2023 onder contract bij de Nederlandse ploeg.

Het nieuws dat Groenewegen zijn contract had verlengd kwam eigenlijk tijdens de Tour de France al naar buiten, maar vandaag maakte zijn ploeg het officieel. Groenewegen is zelf zeer tevreden over zijn contractverlenging: "Ik ben op m’n 22e bij de ploeg gekomen. Sindsdien heb ik heel veel stappen gezet. Dat zie je aan elke renner die bij onze ploeg is gekomen. We zijn op nul begonnen en nu staat de ploeg en sta ik waar ik wil staan. Bij onze ploeg hebben we het heel goed voor elkaar. Als ik verbeterpunten aangeef, dan wordt dat gelijk onderzocht en gaan ze ermee aan de slag. Dat is wat voor mij de doorslag heeft gegeven om hier te blijven."

Naast de contractverlenging had Groenewegen ook nog iets te vieren. De Nederlandse topsprinter heeft dit seizoen de meeste zeges geboekt in de UCI-wedstrijden, in totaal vijftien, en is niet meer te achterhalen door zijn concurrenten. De 26-jarige Groenewegen won onder meer een wedstrijd in de Tour de France, Parijs-Nice (2) en de Ronde van Groot-Brittannië. Daarnaast won hij ook de Driedaagse Brugge-De Panne, een wedstrijd in de WorldTour.

De nummer twee op de zegelijst is ook een renner van Jumbo-Visma. Primoz Roglic won dertien maal, maar die tweede plaats moet hij delen met de Ierse sprinter Sam Bennett. Ook Pascal Ackermann kan nog tot dertien ritzeges komen. De Duitser moet dan wel dinsdag de slotrit in de Tour of Guangxi winnen.