Ghiotto klopt De Vries in Sochi, stevige startcrash

Luca Ghiotto heeft de tweede Formule 2-race van het weekeinde in Sochi gewonnen. De Italiaan was kersvers kampioen Nyck de Vries te snel af in een race die enige tijd onderbroken werd.

Polesitter Nikita Mazepin nam bij de start de leiding, maar al uiterst vroeg ging het fout: Louis Deletraz remde een metertje of honderd te laat en raakte zowaar niemand echt hard, maar even verderop schoven Mazepin en Nobuharu Matsushita hard de muur in, nadat Mazepin door Jack Aitken aangetikt werd.

Beide coureurs konden gelukkig relatief ongedeerd uitstappen, maar het zorgde wel voor een langdurige rode vlag. De race werd ingekort tot vijftien ronden en met Ghiotto, Callum Ilott en de van plek acht vertrokken kampioen Nyck de Vries kon de boel dan weer op gang gevlagd worden. De Vries moest even aanzetten, maar met wat kunst- en vliegwerk wist hij Ilott te verschalken.

Daar bleef het verder bij: De Vries voerde de druk in de slotfase nog behoorlijk op bij Ghiotto, maar de Italiaan hield stand en pakte de zege, voor De Vries en Ilott.