Ten Voorde pakt eerste Porsche Supercup-zege

Larry ten Voorde heeft zijn eerste zege in de Porsche Supercup te pakken. De Nederlandse rookie won de race op het circuit van Monza, hoewel hij daar niet als eerste over de finish kwam.

De start van Jaxon Evans was prima, maar in de eerste chicane leverde de polesitter plekken in aan Ayhancan Güven en de Nederlander Ten Voorde. Joey Mawson schoof van plek zeven door naar de derde stek en ook Michael Ammermüller reed voorbij Evans.

De Franse kampioenschapsleider Julien Andlauer kende een dramatisch weekeinde: de kwalificatie leverde een startplek in het middenveld op en al in de tweede ronde stuiterde hij de baan af, waardoor zijn race voorbij was. Concurrent Ammermüller - die aan de race begon met evenveel punten - lag ondertussen op de vierde plek.

Halverwege de race bleek dat Güven een probleem had: bij de start gaf hij Evans een flinke ram en dat leverde hem een tijdstraf van vijf seconden op, waardoor Ten Voorde, die vlak achter hem reed, ineens de beste papieren had om de race te winnen.

Daar bleef het voorin verder bij: Güven finishte als eerste, maar Ten Voorde pakte de winst, voor Ammermüller, die Mawson nog verschalkte. Pedersen werd vierde, Güven kwam achter de Deen terecht.

In het kampioenschap neemt Ammermüller de leiding over, terwijl Ten Voorde ook voorbij Andlauer naar plek twee klimt. De Nederlander is daarmee Ammermüller's voornaamste titelconcurrent in Mexico, waar het seizoen eind oktober met twee races afgesloten wordt.