De Vries 3e in fraaie F2-race Monza, titel komt dichterbij

Nyck de Vries heeft weer uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Formule 2-titel. De Nederlandse ART-coureur besloot de sprintrace op het circuit van Monza als derde, nadat hij dat zaterdag in de hoofdrace ook al deed.

Bij de start leverde De Vries zijn zesde plek gelijk in bij Luca Ghiotto, terwijl polesitter Jack Aitken de leiding pakte, voor Jordan King, Giuliano Alesi, Callum Ilott en Sergio Sette Camara. Voorin werd een mooi duel om de leiding uitgevochten tussen Aitken en King, die elkaar meer dan eens afwisselden.

In de zevende ronde ging die leiding naar King, terwijl De Vries daarachter een tik kreeg van Ghiotto. De Nederlander reed zo tegen Sette Camara aan en zowel de Braziliaan als Ghiotto konden met flinke schade een goed resultaat vergeten. De Vries schoof zo door naar plek vijf, Ghiotto was woest, maar kreeg wel een tijdstraf.

Ondertussen werd voorin alsmaar feller gevochten door Aitken en King, waardoor Ilott weer aan kon sluiten. Niet veel later kwam ook De Vries erbij, net als Matsushita, hoewel de Japanner wegens een overtreding tijdens de virtual safety car wel vijf seconden tijdstraf aan de broek kreeg.

De vijf koplopers - waar De Vries zich nog behoorlijk verremde en bijna wegviel - gaven elkaar niks toe, maar bij het ingaan van de laatste ronde ging het fout: Ilott, inmiddels doorgeschoven naar plek twee, verremde zich behoorlijk en ramde nét niet tegen Aitken aan. Hij liep wel schade op en viel weg tot buiten de punten.

Aitken kon zo relatief rustig naar de winst rijden, voor King en Matsushita, die wegens zijn tijdstraf de derde podiumplek direct in kon leveren bij De Vries. De Nederlander zag titelconcurrent Nicholas Latifi nul punten scoren en dus loopt hij weer lekker uit in de titelstrijd.