Kickbokser Verbeek wint knap bij debuut One Championship

Kickbokstalent Santino Verbeek bleek vrijdag een maatje te groot voor zijn tegenstander Juan Cervantes. Tijdens het vechtsportgala 'ONE Championship: Immortal Triumph', het evenement dat volledig bestaat uit kickboks en muay thai partijen, wist Verbeek de meeste juryleden aan zijn kant te krijgen.

De acht jaar oudere Cervantes, vechtend uit Newcastle, is geen kleintje en wordt in Engeland gezien als één van de beste muay thai vechters in zijn gewichtsklasse. In het Phu Too Indoor Stadium in Ho Chi Minh, Vietnam, mochten beide knokkers hun debuut maken voor de snelst groeiende vechtsportorganisatie One Championship.

Verbeek wordt getraind door kickbokslegende Ernesto Hoost en werd eerder al kampioen bij organisatie World Fighting League. De technisch prachtig vechtende Nederlander begon sterk in de eerste ronde en knokte zich door de keiharde low-kicks van Cervantes heen, waardoor hij zijn tegenstander al na twee minuten wist neer te slaan.

Cervantes kwam na een desastreuze eerste ronde in de tweede ronde beter op stoom. De fittere Nederlander wist met zijn jab en rechtervuist goed het hoofd van Cervantes te raken, resulterend in een flinke bloedneus voor de Engelse Mexicaan. Verbeek kreeg aan het eind van de tweede ronde flink last van de constante barrage aan low-kicks op zijn linkerdij. Een spannende ronde.

In de derde ronde kwam Cervantes direct door met een prachtig getimede flying knee, recht op de kaak van Verbeek. Een tollende Verbeek moest alle zeilen bijtrekken om niet ten onder te gaan aan de vele stoten die hij toen te verwerken kreeg. Gelukkig voor Verbeek was Cervantes conditioneel niet in staat om de wankelende Verbeek de genadeslag te geven en de Nederlander kon even bijkomen in de clinch.

Toch ging Cervantes stug door met onder andere zijn karakteristieke flying knee, die een vermoeide Verbeek telkens leek te verrassen. Na twee minuten leek Verbeek even neer te gaan na een zware stotencombinatie door Cervantes, maar hij wist zich goed weg te draaien ook al leken de benen van Verbeek te bezwijken onder de brute low-kicks van Cervantes. De derde ronde was duidelijk voor Cervantes, maar uiteindelijk ging de arm van de Nederlander omhoog.

Volledige uitslag 'Immortal Triumph' en daarna nog wat hoogtepunten:
Nong-O Gaiyanghadao verslaat Brice Delval na jurybesluit
Muay Thai: Kulabdam Sor.Jor.Piek Uthai verslaat Bobo Sacko na jurybesluit
Muay Thai: Nguyen Tran Duy Nhat verslaat Azwan Che Wil na KO (stoten, ronde 3)
Kickboxing: Anderson Silva verslaat Beybulat Isaev na KO (uppercut, ronde 1)
Muay Thai: Chris Nguyen verslaat Yukinori Ogasawara na jurybesluit
Muay Thai: Bi Nguyen verslaat Puja Tomar na jurybesluit
Kickboxing: Panpayak Jitmuangnon verslaat Masahide Kudo na jurybesluit
Muay Thai: Mongkolpetch Petchyindee Academy verslaat Joseph Lasiri na jurybesluit
Kickboxing: Santino Verbeek verslaat Juan Cervantes na jurybesluit
Muay Thai: Momotaro verslaat Singtongnoi Por Telakun na KO (ronde 1)
Muay Thai: Viktoria Lipianska verslaat Amber Kitchen na jurybesluit
Muay Thai: Michael Pham verslaat Mohamad Fakri Bin Yusoff na jurybesluit