Ramirez wint mooie Moto3-race Silverstone

Marcos Ramirez heeft de tweede Moto3-zege uit zijn carrière te pakken. De Spanjaard was zondag de beste tijdens een spannende Britse Grand Prix op het circuit van Silverstone.

Tony Arbolino kende vanaf poleposition een topstart en nam de leiding, voor kampioenschapsleider Lorenzo Dalla Porta, Raul Fernandez, John McPhee en Ayumu Sasaki. Aaron Canet had in het kampioenschap één punt achterstand op Dalla Porta, maar dat werden er na een paar ronden meer: Albert Arenas gleed onderuit en nam Canet mee.

De voorste groep dunde in het eerste deel van de race nog niet echt uit, Dalla Porta, Arbolino en McPhee voerden het tempo aan en ook Ramirez kwam lekker naar voren. Nog negen man waren over op het moment dat er vier ronden te rijden waren en zo op het oog leek iedereen in die groep nog prima kans te maken op de winst of in elk geval het podium.

Teamgenoten Dalla Porta en Ramirez doken als eerste de slotronde in, met Arbolino, Niccolo Antonelli en Tatsuki Suzuki achter zich aan. Dalla Porta maakte een foutje en zag Arbolino langszij komen, maar het was Ramirez die naar voren reed en de winst pakte, voor Arbolino en Dalla Porta. Canet eindigde nog knap als dertiende en pakte een paar broodnodige punten mee.