Frijns pakt DTM-podium op Lausitzring, Müller wint

Nico Müller heeft de eerste van twee DTM-races op de Lausitzring gewonnen. De Zwitserse Audi-coureur sloeg daarmee een flinke slag in de titelstrijd, want kampioenschapsleider René Rast viel uit en Müller wist zijn achterstand zo aanzienlijk te verkleinen.

Rast pakte vanaf poleposition de leiding, voor Müller, Marco Wittmann, Jamie Green en Robin Frijns, die ondanks zijn goede start een plek verloor aan de nog beter vertrokken Wittmann. Er gebeurde aanvankelijk weinig, maar na tien minuten kregen we een nieuwe leider: de Audi van Rast viel ineens stil en voor de kampioenschapsleider was de race voorbij.

Na dik twintig minuten was Frijns de eerste van de toppers die zijn stop maakte. Wittmann volgde een rondje later en op zijn al warme banden ging Frijns er snel voorbij. Müller kwam na zijn stop pal voor Frijns terecht, Green en Mike Rockenfeller kwamen tien minuten na Frijns binnen en reden na een chaotische pitstop achter Wittmann de baan op, met Loïc Duval er nog tussen.

Green kreeg een drivethroughpenalty voor een unsafe release, dus de Brit was gezien. Met nog dik twintig minuten te rijden was iedereen van belang binnen geweest en dus was de volgorde duidelijk: Müller reed op kop, voor Frijns en Wittmann. Rockenfeller nam Wittmann nog te grazen, maar daarmee leken de kaarten wel zo ongeveer geschud.

Dat bleek ook het geval en Müller reed naar de zege, waarvoor hij uiteraard niet werd bedreigd door merkgenoot Frijns. Rockenfeller kwam als derde over de meet.