Uitslag RKC Waalwijk - AZ

AZ heeft ook de tweede competitiewedstrijd winnend weten af te sluiten. De Alkmaarders, die gisteren een deel van het dak van AZ-stadion zagen instorten, wonen in Waalwijk met 0-2 van RKC.

In de 21e minuut was RKC dichtbij de 1-0. Het schot uit de draai van aanvaller Darren Maatsen werd echter gestopt door AZ-doelman Marco Bizot. Een aantal minuten was er een kans voor de Alkmaarders. Calvin Stengs slalomcd op fraaie wijze door de Waalwijkse defensie, maar in de ban van zijn schot stond een verdediger van RKC. AZ kwam in de 35e minuut op voorsprong. Op aangeven van Boadu schoot Oussama Idrissi in de kruising.

In de 40e minuut moest RKC-doelman Etienne Vaessen het veld verlaten na een botsing met Boadu. Vaessen werd onder de lat vervangen door Kees Heemskerk. Op slag van rust werd het 2-0 voor de Alkmaarders. Het was wederom Idrissi die op aangeven van opnieuw Boadu hard raak schoot.

In de 53e minuut was het RKC die met een man minder verder moest. Jurien Gaari werd met rood van het veld gestuurd na een harde charge op Owen Wijndal van AZ. Niet lang daarna was het Maatsen die een grote kans op de 2-1 had. De speler mist echter oog in oog met AZ-goalie Bizot.

De Alkmaarders vonden het na de 0-2 prima en namen gas terug. Ze kregen nog wel kansen via onder meer invaller Clasie, Boadu en Sugawara. Gescoord werd er echter niet meer.