Volleyballers openen met zwaarbevochten zege op Zuid-Korea

De Nederlandse volleyballers zijn het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam begonnen met een moeizame overwinning. Oranje verloor de eerste twee sets tegen Zuid-Korea, maar pakte alsnog de winst: 3-2 (23-25, 25-27, 26-24, 25-20, 15-12).

Nederland begon het olympisch kwalificatietoernooi tegen Zuid-Korea, de nummer 24 van de wereld. Oranje zelf de nummer vijftien op de wereldranglijst had in de openingsset veel moeite met Zuid-Korea en die set werd dan ook verloren. In de tweede set kreeg Nederland meer grip op het spel en ondanks drie setpunten ging ook de tweede set verloren.

De derde set werd het een spannend gevecht tussen de beide landen, maar ditmaal trok Nederland wel aan het langste eind. De Nederlandse volleyballers gingen in het vervolg beter spelen, mede dankzij de invallers Maarten van Garderen en Robbert Andringa, en wonnen vervolgens de vierde en vijf set makkelijk.

Nederland speelt op het OKT in eigen land in totaal drie wedstrijden. Zaterdag is België de volgende tegenstander en zondag wordt het toernooi afgesloten met een wedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Alleen de winnaar van de poule plaatst zich voor de Spelen, waaraan elf landen en gastland Japan deelnemen. Mocht Oranje zich niet kwalificeren, dan volgt in januari 2020 nog een laatste kans om een ticket te bemachtigen.