Women's NBA in NBA 2K20

2K kondigt aan dat alle twaalf WNBA teams hun debuut maken in NBA 2K20. In Play Now en de Season modes kunnen spelers voor het eerst de controle nemen over hun favoriete WNBA-spelers en de gameplay-animaties, speelstijlen en visuele stijl zien die speciaal voor dit vrouwenbasket ontworpen werden.

"Ik herinner mij dat ik als kind naar mannelijke atleten keek op TV en met hen speelde in videogames. Door nu het WNBA in deze positie te hebben en vrouwen prominent aanwezig te zien in NBA 2K20, geven we meisjes en jongens de kans om te kijken naar vrouwelijke atleten als rolmodel" , zei Candace Parker, forward bij Los Angeles Sparks. "Het team bij 2K heeft fantastisch werk geleverd om ervoor te zorgen dat ze niet gewoon vrouwen naar de game brengen en ze te laten spelen als mannen. Vanop de eerste rij heb ik gezien dat ze er alles aan doen om dit zo realistisch en authentiek mogelijk aan te doen sluiten bij vrouwenbasketbal. Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van dit team dat de weg vrijmaakt voor de toekomst."

Heel wat van de topspelers uit WNBA, zoals Parker en A'ja Wilson van de Las Vegas Aces, werden eerder dit jaar ingescand voor NBA 2K20 met motion capture technologie.

"Al heel wat jaren vragen fans naar de mogelijkheid om als een van hun favoriete WNBA-sterren te spelen", zei Jeff Thomas, SVP of Development bij Visual Concepts. "We hebben samengewerkt met de WNBA en hun topspelers om onze basketball simulation engine aan te passen zodat het de echte WNBA speelervaring neerzet. We kijken er naar uit om deze nieuwe feature uit te rollen in NBA 2K20 omdat we weten hoe belangrijk het WNBA is in de basketbalwereld."

NBA 2K20 komt 6 september uit voor PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc.