LEGO Jurassic World komt naar Nintendo Switch

LEGO Jurassic World wordt op 18 september 2019 uitgebracht voor de Nintendo Switch. Het spel ondersteunt ook de handheld-modus en kan worden gespeeld op de nieuwe Nintendo Switch Lite.

LEGO Jurassic World werd oorspronkelijk uitgebracht in 2015. Het spel beslaat meer dan twintig jaar van de Jurassic World-franchise. Het avontuur stelt onvergetelijke scènes en de actie uit Jurassic Park, The Lost World: Jurassic Park, Jurassic Park III en Jurassic World opnieuw voor in LEGO-vorm, met de kenmerkende LEGO-humor van TT Games. Fans kunnen allerlei momenten spelen en de uitgebreide eilanden Isla Nublar en Isla Sorna grondig verkennen.

"Het is een waar genoegen om een nieuwe generatie Nintendo Switch™-spelers kennis te kunnen laten maken met de hilarische avonturen uit LEGO® Jurassic World”, aldus Jonathan Smith, hoofd productie en strategisch leider bij TT Games. "Jong en oud kan thuis of onderweg de magie van de films opnieuw beleven en genieten van de verbeeldingskracht van LEGO."

Spelers kunnen in de huid kruipen van heldhaftige filmpersonages, zoals Dr. Ian Malcolm, Dr. Henry Wu, Claire Dearing, Owen Grady en nog veel meer, in de 20 verhaallevels waarin ze kostbaar amber met dinosaurus-DNA moeten verzamelen. Ze kunnen het verzamelde DNA gebruiken om compleet nieuwe dinosaurussen te creëren en met de dino-aanpasser kleuren, lichaamsdelen en vaardigheden mengen of combineren. Bovendien kunnen ze in de reusachtige voetsporen van de LEGO-dinosaurussen treden en het spel zelf als dinosaurus spelen.

LEGO® Jurassic World voor Nintendo Switch biedt ook drie eerder uitgegeven DLC-pakketten:

  • Jurassic World DLC-pakket: Met toegang tot zes nieuwe personages, twee nieuwe voertuigen, de Jurassic Response Unit, de Jurassic World Shuttle, en meer.
  • Jurassic Park-trilogiepakket nr. 1: Biedt toegang tot drie personages en één voertuig: Dino Handler, Eric Kirby en Paul Kirby, en het Animal Control-voertuig.
  • Jurassic Park-trilogiepakket nr. 2: Biedt toegang tot drie personages en één voertuig: Jurassic Park-helikopterpiloot, Lex en Tim Murphy, en Dr. Ian Malcolms cabriolet.