Auto te water, politie dringend op zoek naar verdwenen bestuurder

Woensdag 10 juli raakte een auto met daarin drie personen te water bij de Groenburgwal in Amsterdam. Twee inzittenden konden zelf uit het voertuig komen, hulpdiensten wisten de derde, een 18-jarige vrouw uit Frankrijk, te bevrijden. Zij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Haar toestand is nog altijd zorgwekkend. De politie is op zoek naar beeldmateriaal van de bestuurder, die kort na het incident de plaats van het incident verliet en sindsdien spoorloos is.

De eveneens Franse bestuurder zat aanvankelijk na het incident op de wal, maar verdween daarna alsnog. Hij heeft kort zwart haar en droeg een shirt van het merk Lacoste. Het is bekend dat veel omstanders op de Groenburgwal foto’s en video’s hebben gemaakt tijdens en na het incident waarbij de auto te water raakte. De politie zou graag deze foto’s en videobeelden ontvangen voor het onderzoek, specifiek beelden waarop de Franse bestuurder te zien is.

Mensen kunnen hun beeldmateriaal delen met de politie via het tipformulier op de website. Mensen met andere informatie kunnen contact opnemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.  Ook doet de politie een dringende oproep aan de 19-jarige bestuurder zelf: hij kan zich bij de politie melden op het nummer +31 34 357 8844.