Matusiwa en Lundqvist naar FC Groningen

FC Groningen heeft zich versterkt met middenvelders Azor Matusiwa en Ramon Pascal Lundqvist.

Matusiwa is afkomstig van Ajax, waar hem werd verteld dat hij mocht uitzien naar een andere werkgever. De 21-jarige middenvelder speelde het afgelopen half jaar op huurbasis voor De Graafschap en liet daar een goede indruk achter. Degradatie kon echter niet voorkomen worden, want de Superboeren waren in de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs niet opgewassen tegen Sparta Rotterdam (0-2 nederlaag na een 1-2 overwinning).

Lundqvist kwam het tweede gedeelte van afgelopen seizoen uit voor NAC Breda, dat net als De Graafschap volgend seizoen een niveau lager acteert. De Zweedse middenvelder annex aanvaller maakte in januari de overstap van PSV naar de Parel van het Zuiden en speelde uiteindelijk slechts zeventien keer voor NAC. Groningen versterkte zich eerder al met de twintigjarige Gabriel Gudmundsson, die zowel op het middenveld als in de aanval inzetbaar is. De Zweedse jeugdinternational ligt tot medio 2022 vast.

Ook in de technische staf van FC Groningen zijn er enkele mutaties. Hoofdtrainer Danny Buijs neemt afscheid van assistenten Peter Hoekstra en Hennie Spijkerman, die worden vervangen door Alfons Arts en Adrie Poldervaart. Laatstgenoemde legde in april zijn functie bij Excelsior neer. Onder leiding van interim-trainer Ricardo Moniz degradeerden de Rotterdammers alsnog.