Hert pleegt inbraak in huis

In het stadje Lufkin in de Amerikaanse staat Texas is een hert door de politie op heterdaad betrapt na een wilde inbraak. Het dier was al flink bezig met het huis te verbouwen toen de politie op de plaats delict aankwam.

Toen de eigenaar van het huis in de vroege ochtend het glas van een van zijn ramen hoorde breken bedacht hij zich geen moment. Hij sloot zich op in de kast en belde direct de politie om een inbraak te melden. De toegesnelde politie zag bij aankomst dat er een ruit aan de voorkant van het huis was gesneuveld en hoorde gerommel binnen. Daarop besloten ze om het huis te omsingelen en riepen de verdachte op om met de handen boven het hoofd naar buiten te komen.

Omdat er op de verzoeken van de politie geen respons kwam werd besloten om een inval te doen. Eenmaal binnen kwamen ze erachter dat het geboefte slechts een hert was dat door de plotselinge extra aandacht gestresst door het huis begon te rennen. Uiteindelijk is het de agenten gelukt om het beestje middels keukenstoelen naar buiten te werken.

De persverklaring van de politie meldt dat zowel hert als agenten er op wat sneetjes van het glas na ongeschonden vanaf zijn gekomen. Onderstaand zijn de beelden gemaakt door de bodycam van een van agenten.