Cuphead naar Tesla

In een aflevering van de Ride the Lightning-podcast heeft Tesla-oprichter Elon Musk aangekondigd dat Cuphead speelbaar gaat worden in de elektrische auto’s van Tesla. Deze zomer komt de moeilijke game naar Tesla Model 3, Model S en Model X.

"Cuphead hebben we al werkend gekregen. Het is een coole game, ontzettend moeilijk. Sadistisch moeilijk," aldus Musk. Om Cuphead te spelen heb je een (usb-)controller nodig, de game werkt niet met het touchscreen. Bovendien start de game alleen op als de auto geparkeerd is, misschien wel zo veilig. Cuphead is niet de eerste game voor Tesla, zo zijn er al een aantal Atari-klassiekers als Asteroids en Lunar Lander speelbaar in de auto’s. Musk heeft eerder ook al aangegeven graag Mario Kart naar Tesla te brengen, maar Nintendo zag te veel bananen op de weg.

StudioMHDR, de ontwikkelaar van Cuphead, is erg enthousiast over de samenwerking. "Toen Tesla bij ons aanklopte om Cuphead naar zijn voertuigen te brengen, waren we direct enthousiast. Het is erg leuk om te horen dat meneer Musk een fan is van onze game." Overigens zal alleen de wereld Inkwell Isle One beschikbaar komen, in verband met de gelimiteerde opslagruimte.

Cuphead_header