Broertje Marquez de beste in Moto2-race Mugello

Motorcoureur Alex Marquez heeft met enige overmacht de Grand Prix van Italië in de Moto2 gewonnen. Op het circuit van Mugello was het in de eerste ronden nog even spannend, daarna was duidelijk dat de Spanjaard de beste was.

Thomas Lüthi pakte vanaf de tweede plek de leiding door teamgenoot en polesitter Marcel Schrötter te verschalken, Marquez en Valentino Rossi's halfbroertje Luca Marini sloten achter het Dynavolt-duo aan. Ook Jorge Navarro vond de aansluiting en dat vijftal reed langzaam maar zeker weg van de rest.

Halverwege de race had Marquez de leiding inmiddels overgenomen en reed Lüthi op een gaatje met Marini in zijn wiel, terwijl met name Schrötter wat terugviel tot achter Navarro en gepasseerd werd door Lorenzo Baldassarri. Lüthi moest Marini laten gaan en zag Navarro van achteren naderen, met zeven ronden te rijden.

Marquez werd ondertussen niet meer bedreigd, Lüthi wist weer aan te sluiten bij Marini, maar kon de Italiaan niet aanvallen en dus was het podium daarmee compleet. Baldassarri werd vierde, voor Augusto Fernandez, Enea Bastianini, Navarro en Schrötter.