Netflix laat Anne Frank roasten door Hitler

Roastmaster Jeff Ross heeft weer wat nieuws. Voor Netflix presenteert hij de Amerikaanse comedyshow Historical Roasts, waarin hij, je raad het al, historische figuren op de roaststoel laat plaatsnemen. 

In de half uur durende show zitten ook twee opmerkelijke gasten, Anne Frank en Hitler wel te verstaan. Hitler wordt gespeeld door de komiek Gilbert Gottfried. Zijn tegenspeelster is de comédienne Rachel Feinstein.  Hij opent de roast met de vraag: "Hoe is het Anne?" Hij vervolgt met: "Jeetje, ik heb je niet meer gezien sinds je zo groot was" terwijl hij ondertussen de Hitlergroet brengt.

Ook zegt hij nog: "Ik weet dat je een wrok tegen me koestert en ik snap het, maar ik wil het graag over je boek hebben. (...) Van alle verslagen uit de Tweede Wereldoorlog die ik heb gelezen, is jouw boek met afstand het meest brandbaar."

Bewondering
Voor Ross was de keuze om Anne Frank en niet Hitler te roasten een logische. Hij wil namelijk alleen mensen roasten die hij bewondert zo lezen we in een interview met Entertainment Weekly. Ross: "In het geval van Anne Frank leek het alsof teveel mensen haar verhaal vergaten. Om te voorkomen dat je iets vergeet, moet je worden voorgelicht over wat er gebeurd is." De show is volgens Ross dan ook deels bedoeld als geschiedenisles voor millennials.