F-side houdt spelers Spurs wakker met vuurwerk

Supporters van Ajax hebben vanacht geprobeerd om de de spelers van Tottenham Hotspur wakker te houden. Dit deden ze door vuurwerk af te steken voor het hotel van de tegenstanders van vanavond.

Ajaxfans werden gisteren door de Ultras verzocht om het vuurwerk bij de entrada voorafgaand aan de wedstrijd tegen Tottenham thuis te laten. Dit was ook op verzoek van de politie, het OM en de gemeente, die eerder aangaven de sfeeractie wel toe te staan, maar dan zonder vuurwerk.

Om het ingeslagen vuurwerk toch nog 'nuttig' te gebruiken, besloten Ajaxfans het dan maar af te steken voor het hotel van Tottenham Hotspur. Op haar twitteraccount 'verwelkomt' de F-side de Spurs met de tekst: "MATCHDAY!! Tottenham welcome to Amsterdam".

Op de video zijn duidelijke vuurwerknallen te zien en horen. Bovendien is de tekst bij de tweet bijna identiek aan de tekst die de F-side plaatste op de dagen van de thuiswedstrijden tegen Real Madrid en Juventus. Daarmee wordt een twijfelachtige traditie voortgezet.

De spelers van Spurs zouden in het Van der Valk hotel aan de Amstel slapen, net als de selectie van Juventus dat eerder deed. Ajax-Tottenham Hotspur begint vanavond om 21.00 uur.