Na slechte start van het seizoen kijkt Sainz jr. uit naar komende race in Baku

F1-coureur Carlos Sainz jr. heeft na drie races nog altijd nul punten achter zijn naam staan. Die situatie wil hij in de komende race in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku veranderen.

De Spanjaard kwam dit F1-seizoen nog maar één keer aan de finish. In China werd hij na een aanrijding met Daniil Kvyat veertiende. De andere twee races haalde hij niet het einde van de race vanwege technische problemen met zijn McLaren.

“Het is een frustrerend begin van het kampioenschap geweest. Er zijn te veel dingen gebeurd waar ik zelf geen invloed op heb gehad”, vertelt Sainz aan Motorsport.com. “Ik blijf echter pushen en geduld houden. Hard werken, een positieve instelling en toewijding betalen zich altijd uit.”

De 24-jarige coureur kijkt wel uit naar de race van komend weekend: “Baku is een van mijn favoriete circuits op de kalender. Het is een onvoorspelbare baan, maar dat maakt het juist zo spannend. Alle coureurs kijken uit naar deze race, omdat iedereen weet dat je hier de mogelijkheid hebt om iets bijzonders neer te zetten. Vorig jaar eindigde ik na een geweldige race als vijfde in Baku. Mijn ambitie is altijd om het de volgende keer beter te doen, dus hopelijk hebben we een probleemloze race en kunnen we daar sterk presteren.”