Marquez op poleposition voor MotoGP Argentinië

Marc Marquez heeft zijn eerste poleposition van het MotoGP-seizoen binnen. De Spaanse wereldkampioen stuurde zijn Honda zaterdag als snelste over het circuit van het Argentijnse Termas de Rio Hondo en vertrekt zondag vanaf de eerste plek.

De eerste startrij bestaat uit drie verschillende merken: achter Marquez was het Yamaha-coureur Maverick Viñales die op 0,154 seconden de tweede tijd noteerde, terwijl Andrea Dovizioso zijn Ducati precies één honderdste van een seconde achter Viñales op de derde stek zette.

Valentino Rossi (Yamaha), Jack Miller (Ducati) en Franco Morbidelli (Yamaha) vormen de tweede startrij, Fabio Quartararo (Yamaha) en Honda-rijders Cal Crutchlow en Takaaki Nakagami starten vanaf de derde rij. Marquez' nieuwe teamgenoot Jorge Lorenzo kwam niet verder dan de twaalfde plek.

In de Moto2 was de poleposition voor Xavi Vierge. De Spaanse coureur pakte pas zijn tweede pole, nadat hij dat vorig jaar op hetzelfde circuit ook deed. Het was wel bijzonder spannend: Marcel Schrötter werd tweede op 0,011 seconden, Sam Lowes gaf welgeteld één duizendste toe op de Duitser en completeert de eerste startrij. Bo Bendsneyder moest genoegen nemen met de zestiende startplek.

Jaume Masia pakte in de Moto3 zijn eerste poleposition. De jonge Spanjaard was een dikke drie tienden sneller dan landgenoot Aron Canet, die maar liefst vijf Italianen achter zich wist te houden, aangevoerd door Tony Arbolino.

Om 17.00 uur wordt de (motor)racedag afgetrapt door de Moto3, om 18.20 uur is het de beurt aan de Moto2 en als dat geweld en de F1 een beetje gezakt is zitten we om 20.00 uur Nederlandse tijd klaar voor de MotoGP.