Het is Awkward Moments Day

We kennen het allemaal wel: het eerste oogcontact met je date, het vallen van iets te lange stiltes, een ongemakkelijke eerste ontmoeting met die leukerd door de gierende zenuwen of de eerste grote boodschap in het huis van je nieuwe vlam. Het gebeurt, maar bezorgt ons ook blosjes op de wangen. Soms loopt een date nu eenmaal anders dan gehoopt, maar singles laten zich hierdoor niet afschrikken blijkt uit onderzoek van Lexa.nl. Voor driekwart van de mannelijke singles en bijna tweederde (62%) van de singles ladies is een slechte ervaring geen reden om de zoektocht naar liefde te staken.

Ode aan alle date-ongemakken!
Vandaag is het Awkward Moments Day. Voor iedereen die zich ooit de ogen uit zijn hoofd heeft geschaamd, is vandaag de dag om al deze awkward moments te vieren. Ongemakkelijke situaties mogen op het moment zelf dan niet zo fijn zijn, maar zorgen achteraf vaak voor de beste verhalen. En daarnaast zegt een ongemakkelijke start niets over het verloop van de date, laat staan de liefdesrelatie. Lifestyle coach Kim vertelt dat na wat over en weer chatten met Rob via Lexa, het moment daar was om af te spreken: “Ik herinner me die eerste ontmoeting op Amsterdam Centraal nog goed, dat moment was zo ongemakkelijk.” Dat alles op zijn pootjes terecht komt -zo blijkt- inmiddels zijn Kim en Rob ouders van een zoontje.

Locatie, locatie, locatie!
Tijdens het daten zijn er nogal wat ‘first times’ die niet allemaal direct van een leien dakje gaan, vooral bij de eerste date. Het kiezen van de juiste locatie neemt al een hoop zorgen weg. Lianne en Saskia, inmiddels gelukkig samenwonend, planden hun date een eind van huis, waardoor ze een lange autorit voor de boeg hadden: “Het was een lange, ongemakkelijke rit waarin weinig werd gezegd.”

Zo kwamen Raymond en Noortje, die elkaar via Lexa ontmoetten, tijdens hun first date een familielid van Noortje tegen. Oeps...awkward! Wil je dit voorkomen en niet gelijk als nieuwtje van de dag op de familie-groepsapp staan? Ga dan niet voor jouw favoriete kroeg, maar kies voor ‘neutraal terrein’. Zo weet je zeker dat je alleen nog maar oog hoeft te hebben voor elkaar. Je date ontmoeten is immers al spannend genoeg!

Eveline’s advies aan jou luidt dan ook: “Een ongemakkelijke situatie hoeft niet altijd negatief te zijn. Schaam je vooral niet voor deze momenten, want het blijken achteraf vaak juist de beste anekdotes en biedt een uitgelezen kans om het ijs te breken.” Benoem het moment dus gewoon, lach er samen om et voilá, een mooie start van een nieuw liefdesverhaal is geboren. In het kader what doesn’t kill you... ;-)

Het is Awkward Moments Day (Afbeelding: Lea)
Het is Awkward Moments Day (Afbeelding: Lea)