KNVB verplaatst acht wedstrijden voor kwartfinale Ajax in Champions League

Maar liefst acht wedstrijden in de Eredivisie krijgen een nieuwe datum of een nieuwe aanvangstijd en dat allemaal om Ajax een optimale voorbereiding te geven voor de kwartfinale van de Champions League.

Ajax speelt in die kwartfinale twee wedstrijden, één in de eigen Johan Cruijff Arena en één uitwedstrijd. Tegen welke club is nog niet bekend, dat zal de loting aanstaande vrijdag uitwijzen. Wel is zeker dat Ajax speelt op 9 of 10 april en ook weer op 16 of 17 april.

Verplaatsingen van wedstrijden
De KNVB heeft daarom bepaald dat wedstrijden in de 29e en 30e speelronde verschoven worden. Willem II - Ajax van 6 april gaat naar 18.30 uur. FC Groningen - Excelsior gaat op diezelfde dag naar 19.45 uur.

Ajax - Excelsior van 14 april wordt een dag eerder gespeeld om 18.30 uur. Willem II - PEC Zwolle verschuift in omgekeerde richting en wordt op 14 april om 14.30 uur gespeeld. Feyenoord - Heracles gaat op 13 april naar 20.45 uur, net als de Limburgse 'derby' Fortuna - VVV. Tot slot wordt FC Utrecht - Vitesse op 14 april verplaatst naar 16.45 uur.

Vanavond wordt die eerder verplaatste wedstrijd afgewerkt. Ajax speelt in de Arena tegen PEC Zwolle. Die club was het niet eens met de verplaatsing, maar legde zich uiteindelijk bij de beslissing van de KNVB neer.