Politie onderzoekt raadselachtige schietpartij Helmond

De politie kreeg afgelopen nacht om 02:30 uur de melding dat er in het ziekenhuis in Helmond een 18-jarige man met een schotwond was binnengebracht. In het ziekenhuis bevond zich ook een 23-jarige bekende van het slachtoffer. Deze gedroeg zich volgens de politie zeer opgefokt en was vermoedelijk onder invloed. Hij werd aangehouden; hij had meer dan duizend euro aan contanten bij zich en was ook in het bezit van vuurwapenmunitie. 

Ondertussen kreeg de politie informatie dat er mogelijk op de Heistraat in het centrum was geschoten. Hoewel er langdurig sporenonderzoek werd verricht bleek er op deze locatie niets te vinden dat duidde op een schietpartij. Niemand had iets gehoord en het 18-jarige slachtoffer wil geen duidelijkheid verschaffen over waarom en/of waar hij is neergeschoten. 

De recherche onderzoekt de zaak en probeert te achterhalen wat er precies is voorgevallen. Zo worden de gangen van het slachtoffer nagegaan en zal het opgefokte vriendje worden verhoord. De politie is op zoek naar getuigen. Volgens de politie zou er in de buurt van de chinees aan de Heistraat geschoten zijn. Mensen die in de buurt wonen en schoten gehoord hebben worden verzocht om contact op te nemen met de politie. Dat kan via het tipformulier op de website, 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.