Uitslag sc Heerenveen - PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een puntje gesprokkeld tegen sc Heerenveen. In een weinig vermakelijk duel werd slechts tweemaal gescoord. Het is voor de Zwollenaren de eerste misstap onder de opvolger van John van 't Schip, na negen punten uit de eerste drie duels. Heerenveen staat nu voorlopig op een twaalfde stek, terwijl PEC de nummer tien van de Eredivisie blijft.

Het aantal kansen in de eerste helft in Heerenveen was op een hand te tellen, maar toch kwamen beide teams tot scoren. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam op naam van Younes Namli, die echter recht in de handen van Walter Hahn schoot. Een inzet van Jizz Hornkamp, tien minuten later, was de eerste poging van de Friezen, gevolgd door een goede kans voor Mike van Duinen. Hahn was echter alert en hield Heerenveen op de been.

Een kop van Ben Rienstra recht in de handen van Mickey van der Hart was een voorbode van de 1-0, na een half uur spelen. Na balverlies van Namli miste in eerste instantie Sam Lammers nog, maar in de rebound kreeg Michiel Vlap de bal wél in het doel. PEC zat niet meer goed in het duel, maar slaagde er toch in om de achterstand voor rust weg te werken. Thomas Lam kopte raak uit een hoekschop en tekende daarmee voor de 1-1 van de bezoekers.

Een schot van Van Duinen vijf minuten na rust belandde via de vingertoppen van Hahn in het zijnet en dat was meteen ook een van schaarse hoogtepunten in het tweede bedrijf. In het laatste half uur slaagden de teams van Riekerink en Stam er amper in om noemenswaardige kansen te creëeren. Een vrije trap van Stijn Schaars ging maar net over en Hahn voorkwam een doelpunt van Bram van Polen, die een vrije trap van Namli verlengde.

 

 

sc Heerenveen

1 - 1

PEC Zwolle

 30' Vlap    45+1' Lam
 
 Gele kaart: , Clement, (PEC Zwolle)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 19.822
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Hahn
Hornkamp
Höegh
Pierie
Woudenberg
Rienstra
Vlap
Schaars
v.Bergen
Lammers (v.Amersfoort/ 83)
Mihajlovic (Johnsen/60)
  v.d.Hart
Ehizibue
Lam
v.Polen
Paal
Clement
Namli
Bouy (Flemming/71)
v.Crooy (Leemans/88)
Thy
v.Duinen (Elbers/75)