Benzema leidt Real Madrid naar halve finales Copa del Rey

Real Madrid heeft zich donderdagavond eenvoudig voor de halve finales van het toernooi om de Copa del Rey geplaatst. Het team van Santiago Solari was donderdagavond met 1-3 te sterk voor Girona, nadat het heenduel al met 4-2 in het voordeel van de Madrilenen was beslist. Valencia, Real Betis en titelverdediger Barcelona schaarden zich in een eerder stadium al bij de eerste vier van het Spaanse bekertoernooi.

Girona speelde een goede eerste helft, maar dat wierp niet zijn vruchten af. Keylor Navas maakte in de eerste 45 minuten enkele goede kansen van de Catalanen onschadelijk, terwijl Alex Granell in de eerste minuut zelfs de paal raakte. Karim Benzema sloeg daarentegen twee keer toe. In de 26e minuut, na een goede één-twee met Daniel Carvajal, schoot de aanvaller het leer met links in de verre hoek: 0-1.

Gorka Iraizoz was enkele minuten voor rust ook kansloos op een heerlijke inzet van Benzema: 0-2. In de tweede helft probeerde de thuisploeg terug in de wedstrijd te komen, maar zowel de arbiter als de VAR zag geen strafschop in een duel tussen Anthony Lozano en Marcelo. Girona had bovendien geluk dat een rebound van Lucas Vázquez op de paal ging.

Girona kwam twintig minuten voor tijd toch terug tot 1-2. Pedro Porro was het eindstation van een goede tegenaanval: met een laag schot gaf hij Navas het nakijken. Real Madrid gooide het duel echter al enkele minuten later definitief in het slot: Iraizoz had geen antwoord op een krachtige inzet van Marcos Llorente.