Qatar tegen Emiraten in halve finales Asian Cup

Op het Aziatisch voetbalkampioenschap gaat het gezellig worden in de halve finales. In de Verenigde Arabische Emiraten speelt het thuisland tegen Qatar, waar sinds enige tijd alle relaties mee zijn verbroken en waarvan de fans niet mee mochten reizen - de aanwezigheid van het team zelf wordt nog nét gedoogd.

De Emiraten speelden in Al Ain in de kwartfinales tegen titelverdediger Australië. Na een dik uur spelen opende Ali Mabkhout de score, zijn 48e goal voor het nationale team, waarmee hij nog vier goals nodig heeft voor de plek van topscorer aller tijden namens de Emiraten. Mabkhout's goal bleek de enige en dus staat het thuisland net als in 1996, destijds ook in eigen land, in de halve finales.

De tegenstander is zoals gezegd Qatar, wat eveneens voor een verrassing wist te zorgen. Zuid-Korea, meestal minstens wel goed voor de halve finales, werd opzij geschoven door Qatar. Abdulaziz Hatem was een kwartier voor tijd goed voor de enige treffer en dus won de ploeg in Abu Dhabi met 1-0.

Iran, met Alireza Jahanbakhsh in de basis, rekende eerder met 3-0 af met China. Mehdi Taremi, Sardar Azmoun en Karim Ansarifard waren namens de Iraanse ploeg goed voor de goals. Iran speelt tegen Japan, wat dankzij een penalty van FC Groningen-speler Ritsu Doan met 1-0 van Vietnam won.
Iran - Japan vindt maandag plaats, dinsdag spelen de Emiraten en Qatar tegen elkaar. Op 1 februari volgt de finale in Abu Dhabi.