Vrouw en hond gewond bij bijtincident Zoutelande

Maandagmiddag rond 17.00 uur is op het strand in Zoutelande, ter hoogte van overgang Duinstraatje, een inwoonster van de gemeente Veere gewond geraakt door een aanval van vier loslopende honden.

De vrouw gaat nog aangifte doen bij de politie. Zij is zelf gewond geraakt aan haar hand en haar hond heeft eveneens bijtwonden opgelopen. De vrouw heeft zich onder behandeling van de huisarts moeten stellen. Haar hond is nog onder behandeling van de dierenarts.

De honden, vermoedelijk gaat het om een bull terrier-achtige soort, waren volgens de politie waarschijnlijk onder de hoede van een Belgische man en vrouw die wellicht in Zoutelande verblijven. De man was kaal en in donkere kleding gekleed, van de vrouw is alleen bekend dat zij lang steil donker haar had.

Mensen die informatie hebben over de verblijfplaats van deze mensen en hun honden wordt verzocht hun informatie te delen met de politie. Dit kan via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook een melding via WhatsApp behoort tot de mogeliijkheden.