Manchester City geeft tiental van Wolves geen kans

Manchester City blijft in het spoor van Liverpool. De ploeg van Pep Guardiola kwam maandagavond niet in de problemen tegen Wolverhampton Wanderers en won met 3-0.

De bezoekers uit Wolverhampton wisten in augustus op eigen veld knap een punt te pakken tegen City en dus was de titelverdediger vooraf gewaarschuwd. The Wolves deden het na die 1-1 overigens ook uitstekend tegen andere topploegen uit de Premier League. Op bezoek bij Arsenal en Manchester United pakten de mannen van coach Nuno Espírito Santo eveneens een puntje en tegen Chelsea (thuis) en Tottenham Hotspur (uit) zelfs drie. Bovendien gooide Wolverhampton vorige week Liverpool uit de FA Cup.

Alle hoop op een goed resultaat in het Etihad Stadium vervloog echter snel, want de gasten moesten binnen twintig minuten al met tien man verder. Willy Boly gleed met gestrekt been de bal voor de voeten van Bernardo Silva weg, maar hij raakte de Portugees daarna wel vol op de enkel. Scheidsrechter Craig Pawson trok een directe rode kaart.

Manchester City had op dat moment al een voorsprong in handen. Na tien minuten bediende Aymeric Laporte op de linkerflank Leroy Sané, die Gabriel Jesus de openingstreffer liet maken. Met een man meer bleef City aandringen en de 2-0 kon dan ook niet uitblijven. Ryan Bennett maakte in de zestien een overtreding op Raheem Sterling, waardoor de bal op de stip ging en Jesus zijn tweede van de avond kon maken.

In de tweede helft lukte het Wolverhampton om de schade enigszins beperkt te houden. Onder meer Sané, Fernandinho en invaller Kevin De Bruyne kregen goede mogelijkheden om te scoren en tien minuten voor tijd kwam de 3-0 eindstand op het scorebord te staan. Een voorzet van De Bruyne viel via twee tegenstanders bij de tweede paal binnen. Conor Coady toucheerde de bal als laatste en hij kreeg dus een eigen doelpunt op zijn naam.

Door de overwinning staat Manchester City nog steeds vier punten achter Liverpool. Het gat tussen City en nummer drie Tottenham Hotspur, dat zondag van Manchester United verloor, is gegroeid naar vijf punten.