Man met 'brandende voeten' gevonden en aangehouden

Een 55-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats is zaterdag op Schiphol aangehouden op verdenking van brandstichting in een snackbar aan de Parkweg in Schiedam. De verdachte raakte daarbij zelf zwaargewond aan zijn voeten en armen.

In de nacht van 4 op 5 december kwamen bij de hulpdiensten rond 01.15 uur meerdere meldingen binnen van harde knallen en een explosie bij een snackbar aan de Parkweg. Direct daarna ontstond een uitslaande brand. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling, waardoor een naastgelegen flat met 24 woningen ontruimd moest worden.

Getuigen wisten te vertellen dat na de explosie een man met brandende voeten wegliep. De politie stelde een onderzoek in naar de gewonde man. Hij bleek zich onder behandeling te hebben gesteld bij een ziekenhuis. Gisteren wilde hij naar het buitenland vertrekken.

Omdat hij gesignaleerd stond, kwam hij niet ver. Op Schiphol hielden medewerkers van de marechaussee hem aan. Agenten haalden hem daar op en sloten hem vervolgens in. Rechercheurs onderzoeken wat zijn exacte rol is geweest.