FOK! Wat een weer: toenemende wind

Op dit moment is het bewolkt en nevelig met op sommige plaatsen ook motregen. In de loop van de middag wordt de bewolking dikker en gaat het op meer plaatsen regenen. In de avond trekken er enkele buien van noordwest naar zuidoost over ons land. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het zuidoosten tot 9°C in het noordwesten. De zuidwestenwind neemt toe tot matig of vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer tot krachtig. In de avond draait de wind naar west tot noordwest en wordt aan de kust hard, 7 Bft, in het noordelijk kustgebied mogelijk stormachtig, 8 Bft met daar kans op zware windstoten rond 90 km/u.

In de nacht naar dinsdag en dinsdag overdag is het wisselend bewolkt en trekken er trekken er enkele buien over het land. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C, de maximumtemperatuur rond 8°C. De wind is west tot noordwest en is vrij krachtig tot krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer hard tot stormachtig. In de kustprovincies komen zware windstoten mogelijk tot 90 km/uur, in het noordelijk kustgebied tot 100 km/uur. Later in de middag en in de avond neemt de wind geleidelijk in kracht af en verdwijnen de zware windstoten. (Bron: KNMI)

In de zomer van 2016 was het mooi weer. Mooier dan nu.
In de zomer van 2016 was het mooi weer. Mooier dan nu.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!