Duitser Bunse grijpt derde tourkaart op Q-School PDC

Darter Christian Bunse is de derde dagwinnaar geworden op de Europese Q-School van de PDC. Na twee dagen van Nederlands succes was het ditmaal raak voor de Duitser, hij won in de finale van de Tsjech Pavel Jirkal. Het werd 5-2. 

Door de winst van Bunse heeft nu de complete top tien van de Development Tour, de jongerencompetitie van de PDC, nu een tourkaart en spelen in 2019 allemaal op het hoogste niveau. Hij werd uiteindelijk tiende op de Development Tour, waar hij driemaal de finale wist te halen. Daarnaast maakte hij ook drie keer zijn opwachting op een Euro Tour-toernooi. De 23-jarige darter uit het Duitse Diemelsee kende een lastig parcours naar de finale. Bunse moest afrekenen met onder meer Patrik Kovacs, Ryan de Vreede, Nico Blum en Boris Koltsov. 

Dag drie van de Q-School kende weinig Nederlands succes. Bij de laatste zestien viel het doek voor de laatste oranjeklanten, zowel Ryan de Vreede, Yordi Meeuwisse en Maik Kuivenhoven verloren in deze ronde. Co Stompé en Jeffrey de Graaf kwamen niet meer in actie, zij kozen ervoor om zich te gaan richten op de Challenge Tour.

Op de vierde en laatste dag van de European Q-School zal er opnieuw één rechtstreekse tourkaart worden verdeeld. Voor de overige spelers is het tellen geblazen. Van alle resultaten wordt een ranglijst gemaakt, de beste spelers op deze ranglijst krijgen ook een tourkaart. Hoeveel spelers er via die ranking een tourkaart zullen krijgen is nog onduidelijk. Pas nadat de inschrijving van de Britse Q-School is gesloten, weten we het aantal. 

PDC Q-School - dag III - Laatste zestien
Niels Heinsøe 5-3 Sebastian Steyer
Boris Koltsov 5-4 James Bailey
Nico Blum 5-1 Roxy-James Rodriguez
Christian Bunse 5-2 Ryan De Vreede
Kenny Neyens 5-4 Yordi Meeuwisse
Jose De Sousa 5-4 Karel Sedlacek
Pavel Jirkal 5-3 Ricardo Pietreczko
Jesús Noguera 5-4 Maik Kuivenhoven

Kwartfinales
Boris Koltsov 5-0 Niels Heinsøe
Christian Bunse 5-2 Nico Blum
Kenny Neyens 5-1 Jose De Sousa
Pavel Jirkal 5-4 Jesús Noguera

Halve finales
Christian Bunse 5-3 Boris Koltsov
Pavel Jirkal 5-2 Kenny Neyens

Finale
Christian Bunse 5-2 Pavel Jirkal