Nederlandse reizigers niet bang tijdens het vliegen

Slechts 3,1% van de Nederlanders is bang dat er iets met het vliegtuig gebeurt tijdens de vlucht, blijkt uit onderzoek onder 2.982 reizigers. De grootste angst onder de ondervraagden is om de vlucht te missen of om belangrijke documenten, zoals het paspoort, te vergeten.

Het missen van de vlucht is met 25,9% de meest genoemde angst, blijkt uit het onderzoek van reiswebsite Parkos.nl. Daarnaast worden factoren die tot het missen van een vlucht kunnen leiden veel genoemd. Denk hierbij aan het vergeten van het paspoort, waar 4,4% van de ondervraagden bang voor is. Als laatste wordt het vaststaan in de file naar de luchthaven genoemd, met 2,8%. Oprichter Arne Bos van Parkos verklaart: “Het kopen van van een vliegticket is voor veel mensen een grote uitgave. Het missen van de vlucht zal in veel gevallen betekenen dat vanwege de extra kosten de hele reis niet door gaat. Dit kan de grote angst hiervoor verklaren.”

Een andere opvallende uitkomst is dat slechts 1,3% bang is voor een terroristische aanslag. Ook de angst voor stakingen bij luchtvaartmaatschappijen is met 0,6% erg laag. Dit is opvallend omdat beide onderwerpen recentelijk veel in het nieuws zijn geweest.